Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

osvetitel

3. 4. 2009 17:34
Zamlouvejte to kazdy jak chcete,ale nacionalismus

nebo chcetele "narodni hrdost" hraje v tymovem sportu hlavni roly! Je tomu tak hlavne v tech zemich,ktere jeste nejsou tak "multikulti" pomichane nebo maji vnejakem sportu "tradici" ,a nebo pouze chteji upozornit na svoji zemi . Samozrejmne ze nejvice se to projevuje u mezistatnich zapasu,obvzlast tam,kdese ti zucastneni citi navzajem nejak historicky "ukrivdeni"! Na takovych zapasech se vzdy nejvice vydelava! A kdyz nejde o politiku tak jde o prestiz a narodni hrdost, ze neco ta dotycna "zeme" ovlada lepe nezli ti druzi !! A kdo chce tvrdit ze tomu tak neni je bambula!! Ani Canadane by nebyli happy,kdyby jim na jejich TV komentoval hockey nekdo,kdo fandi protivnikovi a nijak se tim netajil!!:-)Znovu opakuji ze Slovaci by v obracene rezii nebyli o nic velkorysejsi nezli Cesi !! A proto v tomto pripade je zcestne poukazovat na neci malost nebo zaprdenost!!

0 0
možnosti
ZN

Zdenda-69

3. 4. 2009 20:50
Re: Zamlouvejte to kazdy jak chcete,ale nacionalismus

s omluvou zopakuji názor - viz níže .... Jako fanda rád prožiji dvojzápas se soupeřem, jednou doma, jednou venku-se vším, co patří k domácímu zápasu, i vším, co patří k venkovnímu zápasu. Tzn. venku, at´se na nás klidně píská, bučí, budiž, máme tam nějaký "kotlík" jako měli na stadioně oni u nás. To dotváří onen fandovský dvojí náboj jak na stadionu, tak třeba v hospůdkách u TV. A o to je pak třeba vzpomínka na sportovní událost delší, když to člověk prožíval jako výhru na "nepřátelském" území (podtrhuji ty uvozovky), o to je náboj vyšší :-) Domácí zápas s vjemem atmosféry, jaký očekává většina a venkovní zápas taky s vjemem, který očekává většina fandů soupeře. O tom to je. Radši dvakrát přenos "jednou domácí pán - jednou hostující kmán, co to chce domácím vyloupit přes nepřízeň fandů soupeře :-)", než 2x TV mulitkulti hybrid a se slzou vzpomínat na federaci. To není o žádné zaprděnosti. Samozřejmě důležitá věc - soupeře neurážet, nebýt slepý vůči pravidlům, neničit majetek apod.

0 0
možnosti
L

lepkin

3. 4. 2009 16:13
Pohled fanatika

Jiste zajimavy clanek, se spoustou veci se da souhlasit. Pokud ale clovek neni fanouskem narodniho tymu (nebo mozna radeji receno fanatikem, protoze slovem fanousek spousta lidi chybne oznacuje lidi, kteri by spise meli byt nazyvani divaky). Pro nej je totiz zapas reprezentace (nebo jeho klubu) necim vic nez jen fotbalovym prenosem. Jako divak bych jiste ocenil zajimavy pristup Novy s nasazenim cesko-slovenskeho komentare a se zajmem bych sledoval rozdilne pohledy obou protagonistu. Bohuzel fanouskovi je tento experiment trnem v oku. Netradicni model komentovani mi vadil uz pri jeho premiere a byl rusivym elementem pri jinak peknem fanouskovskem zazitku v podobe vitezstvi nad nasim rivalem (rivalem na poli sportovnim, mezi nasimi vychodnimi bratry mam spoustu dobrych znamych). Nicmene jsem doufal, ze se jedna o ojedinely vykrik do tmy a mezinarodni komentar uz uslysim maximalne pri nejakem pratelskem zapase, ke kteremu by se myslim idealne hodil. pokracovani v nasledujicim prispevku..

0 0
možnosti
L

lepkin

3. 4. 2009 16:14
Re: Pohled fanatika

Jake pak bylo moje zdeseni, kdyz se z televize ozval hlas Stana Jurka (ktereho si jako komentatora fotbalovych prenosu docela vazim). Prvnich 15 minut prenosu jsem nedokazal prestat myslet na to, jaky to asi bude pocit slyset jeho hlasite oslavovy gol v nasi siti. Tato nocni mura se bohuzel zahy splnila a co hur, neoslavoval jenom gol, ale dokonce i vitezstvi soupere. Timto bych rad vsechny divaky a jine nezaujate poprosil, aby tolerovali nase znechuceni. Nesnazime se tim omluvit prohru nasich borcu ani hledat obetniho beranka pro nas smutek. Proste jenom nechceme nic podobneho nikdy vic zazit. Jedny z nejtezsich cvhil v zivote fanouska totiz nastavaji, kdyz vidi radost soupere. O to vetsi byva potom jeho radost kdyz stoji na vitezne strane. Jsou to nepopsatelne emoce, ktere bych pral zazit kazdemu.   

 

0 0
možnosti
PR

pá_ja

3. 4. 2009 15:15
souhlas

plně souhlasím, jak se vyhraje, tak Slovák nevadí, jak se prohraje, tak vadí všechno.

Už jsem to rozebíral v diskusi v jiném článku. A nakonec jsem se dozvěděl od oponentů, že nerozumím fotbalu, ačkoli jsem se o fotbale jako takovém nezmínil ani slovem.R^

0 0
možnosti
J

jurajslovak

3. 4. 2009 13:47
pohlad z druhej strany

Pán Pazdera, vážim si Váš článok aj názor. Česko-slovenský komentár k futbalu na Nove som videl aj 17.11.2007, keď ČR porazila Slovensko 3:1 a vtedy všetci slovenského komentátora hodnotili ako zaujímavé spestrenie. Keď sa vyhráva, je to fajn, keď nie, dôvod na kritiku sa musí nájsť.

A pre tých, ktorí tvrdia, že aj na Slovensku by sa k českému komentátorovi zdvihla vlna nevule, maju scasti pravdu. Máme u nás ultranacionalistickú stranu, ktorej vadí všetko, napríklad aj to, že maďarskí Slováci majú volebné právo, hoci sú to plnoprávni občania. Proti takýmto debilom niet obrany. Ale 90% Slovákov určite nie sú nacionalisti a sú pomerne tolerantní, tak ako aj 90% Čechov. Výkriky v internetových diskusiách a rôzne nacionalistické blbosti obstaráva ten zvyšok, ktorý je na oboch stranách najhlasitejší.

Preto si vážim ľudí, ako ste Vy, že dokážete ísť s kožou na trh aj s normálnym názorom, i keď by Vás niektorí diskutéri najradšej zlynčovali.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 4. 2009 17:40
Re: pohlad z druhej strany

A pritom tomu slo tak lehce zabranit ,naozaj? Stacilo udelat to same ve stejnou chvili na Slovensku!! Ceho jste se obavali kdyz 90% Slovaku by byla stejne velkorysa jako ta vetsinna Cechu kteri zde nedelaji ty "nacionalisticke "vykriky"??!?:-) To jak ti Slovensti hraci pred utkanim ignorovali ty Ceske reportery a ten viteznej gol toho Slovaka ktery venoval celemu Slovensku,se neda vykladat jako nacionalismus?;-D

0 0
možnosti
JV

pstrosss

3. 4. 2009 12:49
ano

Tak pod tohle se podepisuju, mluvíte mi z duše..R^

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

3. 4. 2009 11:49
mně taky taky nevadil

komentuje dobře, ale chápu argument odpůrců, že lidi do 20 let věku mu třeba nemuseli rozumět a není to chyba jejich, ale toho, že v českejch médiích se prostě slovenština 16 let nevyskytuje nebo jen velmi zřídka.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

3. 4. 2009 12:59
Re: mně taky taky nevadil

Chápete vůbec v čem je problém? Přece vůbec ne ve slovenštině, ale v tom, že televizní přenos zápasu určený ČESKÝM fanouškům komentuje FANOUŠEK SOUPEŘE. Je úplně jedno jesli je to slovák. Tak sem pořád nemotejte slovenštinu.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 4. 2009 10:21
Vsimete si ze ze Slovaku tu Slovensky nikdo

moc neprotestuje,protoze dobre vedi ze kdyby se vse udalo ve stejne rezii na Slovensku,ze by take stim nebyli happy! To jen par radoby Internacionalistickych mnam mnam prdelek, zde Cechum predhazuji nejaky brainstorm o pokrivenem charakteru a netoleraci,prezto ze vsude jinde by podobny ulet stim reporterem  take fandove odsoudili!;-)

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

4. 4. 2009 14:24
Re: Vsimete si ze ze Slovaku tu Slovensky nikdo

slovaci uz to maj za sebou, ms v hokeji ;-) taky si par nacionalistu postezovalo po prohre a dnes uz pomalu nikdo nevi, ze se neco takovyho udalo;-D

0 0
možnosti
OK

kruza_

3. 4. 2009 10:01
No nevím

přijde mi to trochu zvrácená logika. Jen proto, vlastníkem TV Nova není Čech, budeme tolerovat zahraniční komentátory. TV prima vysílala poslední ME, a vzhledem k tomu, že vlastníkem TV Prima je švédská skupina, mohla nebo dle vašeho názoru vlastně měla, se prima chovat stejně. Až budeme hrát třeba s Finskem budeme poslouchat podobný  finský komentář jako při zlatém hodu Báry Špotákové? Nemám nic proti Slavovi Jurkovi ani proti slovenštině. Svoji práci odvádí narozdíl od Vámi citovaných kolegů navýsost dobře. Osobně si ale myslím, že posluchat komentář soupeře po prohraném utkání (navíc po tomto výkonu) je jako mávat před býkem červeným hadrem. Sport je o emocích a to je důvod proč tolik lidí přitahuje. Osobně jsem velice rád, že při sportovních výkonech české reprezentace se komentátor přiblíží divákovi a nepokrytě dá najevo svou radost z námi vstřelené branky, či dosaženého úspěchu.

0 0
možnosti
OK

kruza_

3. 4. 2009 10:01
Re: No nevím

Opravdu bych si nepřál aby v mých vzpomínkách na hokejovou Vídeň 1996

bylo uloženo jen suché konstatování p. Vichnara o tom že jakýsi

Procházka dal gól.

0 0
možnosti
MM

Menstruační_kalendář

3. 4. 2009 9:49
karma!!!

Moc dobrý článek Lukáši, máš ode mně karmu, jako prase. Jsme divný národ, hledajíc chyby a vinu jinde. Alibismus je nám vlastní... fuj...

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 4. 2009 10:09
Re: karma!!!

V tomto pripade nemate pravdu ani jeden!Je mozne ze by Cesti fandove byli tolerantnejsi k tomu uletu te NOVY i k tomu proti nim fandicimu komentatorovi ze Slovenska v pripade vyhry Ceskych reprezentantu,ale kazdy mel pocitat s variantou ze mohou prohrat! A tento ulet a nacionalisticke jasani Slovaka na Ceske TV,urcite tem Ceskym fandum nijak neulevilo!Kecy o divnem narode si strc za klobouk,protoze kdyby se vse udalo na Slovensku ve stejne rezii,tak by to pozdvyzeni bylo jeste vetsi!Tot muj neutralni nazor  od jinud,ktery sice neni politicky korektni ale zato je NEHYPOKRITICKY a pravdivy!!

0 0
možnosti
PB

buřinka

3. 4. 2009 9:15
Moc dobré,

fotbalu přisuzujeme větší důležitost, než si zasloužíR^.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 4. 2009 9:23
Re: Moc dobré,

Mas pocit ze Slovaci ne?8-oVzdyt ten hrac co dal ten viteznej gol,ho venoval celemu Slovensku!;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4584x
Milovník dobré hudby, krásných žen, romantických filmů, pohledné kopané a politiků, kteří jsou hodni výrazu státník :)