Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

super_jerk

5. 4. 2009 21:50
těžko říct

mě vadí, když se mluví cizí řečí v televizi, která prioritně vysílá v česku. ať je to jakákoliv řeč.

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

5. 4. 2009 22:01
Re: těžko říct

kolik reci umis, tolikrat si clovekem, pivni skaute ;-)

0 0
možnosti
VM

razer12

5. 4. 2009 21:40
Moje

negativní reakce určitě neměla žádnou spojitost s výsledkem. A tipuju že u většiny kritiků tohoto totálního úletu to bylo stejné.

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

5. 4. 2009 21:59
Re: Moje

urcite nemela, prtz kdyby sme vyhrali, tak by ta negativni reakce byla jeste vetsi ;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
KB

Kolokol

5. 4. 2009 20:49
Tak to shrňme

1. Komu je fotbalový přenos určen? Naivně jsem si myslel, že fotbalovým fanouškům. Stejně jako každý pořad v televizi má nějakou cílovou skupinu. Jak jsem zjistil ve svém okolí, většinou komentátor nevadil tzv. příležitostným divákům (takový co se na fotbal někdy podívá, ale celkem je mu fotbal jedno). Nejúsměvnější jsou pak reakce lidí, kteří zápas neviděli a ostentativně dávají najevo, že je fotbal vůbec nezajímá. Pak nechápu, proč se k tomu vůbec vyjadřují.

2. Nova není žádná česká televize. To nám jako argument přednesl v MF pan Chuchma. Tak fajn, ale ať se tedy řekne, že žádná česká televize zápas nevysílala. Příště můžou takové zápasy souběžně vysílat jak ČT tak NOVA. ČT pro českého fanouška a Nova pro univerzálního běžného diváka. 

3.Slovenština. Vůbec nešlo o slovenštinu a Slovensko. Prostě zápas české repre spolukomentoval fanoušek soupeře. Toť vše. V tomto ohledu je to minimálně evropský unikát.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

5. 4. 2009 20:50
Re: Tak to shrňme - ještě PS

P.S. Pro autora. Nemohl byste nám laskavě uvést podobný příklad z Evropy? Nějaký příklad německé, anglické, francouzské zaprděné malosti. Asi ne, co? To jste si prostě jen pohonil svoje nafoukané ego.

0 0
možnosti
P

porubak

5. 4. 2009 19:01
jenom

IDIOT MUZE DAT KOMENTOVAT SLOVAKA KDYZ PROTI NIMRvRvRvRv HRAJEME:-©:-©:-©:-©:-©

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

5. 4. 2009 18:09
Naprosty souhlas

Diky za tenhle clanek. Zapas jsem nesledoval (ty nase nagelovane uchylaky fakt nemusim), ale zarazilo me, jake negativni emoce vzbudil fakt, ze se slovensky spolukomentator radoval z vitezstvi sveho tymu. To jen dokazuje, kolik sovinistickych magoru zije v CR. Preju Slovensku, aby se na MS dostalo!!!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

5. 4. 2009 18:16
Re: Naprosty souhlas

TY jses ten nejvetsi HYPOKRIT,protoze vis ze Slovaci natom nejsou po tehle strance onic lepe ,tak proc chces od Cechu aby jim sli prikladem?8-oRv

0 0
možnosti
PK

xcat

5. 4. 2009 11:50
vas fotbal moc nebavi, ze?

To jak nachazite za nasouhlasem s vysilanim zapasu se spolukomentarem za veci a priciny, z nichz vyvozujete pomalu narodni charakter, to mi pripomina proslulou zenskou logiku. Neco vam prozradim. pokud se fanousek diva na zapas, ktery proziva, velmi mu kazi prozitek pritomnost opacne naladenych lidi. Vubec nejde o nejaky rozum nebo spravedlnost ci zachovani korektnosti, ale o emoce, ktere pritomnost podobne naladenych zesiluje. Vic to rozvadet neni treba. Prenos na nove byl proto velmi spatny a to je jedina vec, o kterou jde. Spatny porad - tecka. Hledat za tim neprejicnost nebo dokonce nenavist ci ceskou malost muze jen ten, kdo to sam neproziva a tudiz, komu ten porad vlastne ani urcen nebyl. Podobne reakce byly samozrejme vzdycky, jen prave diky vyhram, ktere zastinily tu rozladenost, nebyly tolik slyset.

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

5. 4. 2009 13:54
Re: vas fotbal moc nebavi, ze?

ano, kdyz mi ten komentar nevadil, tak nejsem fanousek a uz vubec ne hrdej cech, bravo R^R^R^

0 0
možnosti
F

fanúšik

5. 4. 2009 11:12
Doprajte nám tieto chvíle

Po kažom prehranom zápase Slovenska s Českom /a neebolo ich málo/ som vždy uznal kvality Českého súpera, ale  mal som hlavne radosť  z toho zvláštneho napätia, ktoré tieto zápasy prinášajú. Rád som si pozrel tieto zápasy aj na českých programoch kvôli českému komentovaniu. Prečo by mi mala vadiť úprimná radosť z pekne prevedenej hry a dobrého výsledku? Ak hrá Česko s kýmkoľvek, fandím Čechom a ich kvalitným výkonom. Prosím vás, tak majte s nami trochu zhovievavosti a doprajte nám tú občasnú radosť. Neverím, že pri našich spoločných zápasoch v budúcnosti to bude z našej strany často, čo sa budeme môcť tešiť z našich úspechov. Šport na Slovensku má katastrofálne podmienky a tak každá výhra je skôr malý zázrak. Prajem vám Čechom úspešnú kvalifikáciu a nám všetkým pekný zážitok zo spoločných zápasov.

miroslav                        EU

0 0
možnosti
TK

osvetitel

5. 4. 2009 11:57
Re: Doprajte nám tieto chvíle

Ale to  nema nic spolecneho stim co pises! Cesi jsou rozlobeni na ty sve flakace kteri tu reprezentaci proti sousednim rivalum odflakli,a jsou tez rozlobeni na tu NOVU,ktera da se rici arogantne upekla tento jednostranny experiment na ceske pude ve vysilani pro cechy,aniz by usilovala o neco podobneho tez na Slovensku, a proto se Cesi pravem domnivaji , ze jim bylo arogantne vnuceno neco,scim by ta druha strana nejspis nesouhlasila!A navic nechala Slovenskeho komentatora komentovat  s pohledu Slovenskeho fandy  dulezity zapas pro cechy,kteri tou prohrou nejspis ztratili sance na postup a navic museli poslouchat Slovensky jasot,  v reportazi urcene Cechum! Me osobne seto netyka tak jako Cechu zijicich v CR, a pritom to dokazu lepe pochopit nezli nekteri radoby "hrdi Cesi";-)

0 0
možnosti
K

kenedz

5. 4. 2009 7:42
Slovenský komentátor na Nově. Ostuda? .........

Pane Pazdera když se moc fotbalu nevěnujete, tak pište o krásných holkách. Neumím si představit že by ve Wembley komentoval zápas Anglie - Skotsko skotský komentátor a naopak. V Hayden Parku v Glasgow anglický komentátor. To by nepadl Anglický fotbalový svaz nebo Skotský fotbalový svaz to by padla Britská vláda. Zároveń si neumím představit že by na Tehelnom poli v Bratislavě komentoval sport´ák Poulíček nebo Tittlbach. To by Slováci vypálili přinejmenším televizní studio.

0 0
možnosti
RG

pecuchet

5. 4. 2009 8:18
Re: Slovenský komentátor na Nově. Ostuda? .........

nejednalo se o komentování, ale o spulukomentování. Jinak je jasné, že upřímná a kultivovaně projevená radost slovenského komentátora jen nad vítězstvím, které se cení, jen umocnila naštvanost českých fandů, tedy těch zaprděných jak se v článku uvádí.

0 0
možnosti
MM

morrissey

5. 4. 2009 4:45
čo to?

taky to někdy tak dělám, že dlabu na vlastní názor a řídím se tím na keré straně je většinovej názor tak zaujmu ten menšinovej, prostě jen tak z hecu. Ale tady ten borec, a jemu podobní si evidentně myslí, že je jiný než to tupý většinový stádo a to jen proto že zaujal menšinovej názor, ale ten zaujal jen proto aby sám sebe přesvědčil že je "jiny". takžr mi z toho vyplývá že se hezky obeůhává:-)

0 0
možnosti
RG

pecuchet

5. 4. 2009 8:21
Re: čo to?

No nevím, mne porážka a předvedený výkon pořádně štvaly, ale Slovákova radost ve studiu pro mne byla spíš světlým bodem než naopak.

0 0
možnosti
M

moody

4. 4. 2009 23:15
Nesouhlas

V žádném případě si nemyslím, že bychom byli "nadřazení svým východním sousedům". Dle mého názoru netrpím ani syndromem "zaprděné české malosti" a jsem schopen vnímat věci s nadhledem, přesto si však myslím, že utkání České reprezentace má být v ČR (na televizní stanici vysílající zejména pro území ČR) s českým komentářem, a to ať už hraje naše reprezentace s kýmkoliv.

Je to pořád jenom sport, a když na zápas jako fanoušek koukám, vnímám to tak, že když dá naše repre gól "dali jsme gól", když ho dostane "dostali jsme gól", a je to podle mě úplně normání... Určitě nemám nic proti samotnému Jurkovi, chyba je v systému, nikoliv v komentátorovi.

Jestli je tedy toto dle autora článku "zaprděná česká malost", potom jsem rád, že jí trpím, protože to je určitě lepší, naž "zaprděná lidská blbost";-D 

0 0
možnosti
JF

sicomoro

5. 4. 2009 12:01
Re: Nesouhlas

Souhlasím a zároveň nechápu, o co blogařovi jde. Zvolený model byl podle mého nešťastný, nevhodný. Oživit přenos lze např. pozváním slovenského hosta do studia, případně jako klasického spolukomentátora, který jednou za čas oglosuje moment či průběh zápasu. Nedokážu si představit, že by podobný model pustili např. v zápasech Srbsko-Chorvatsko, Německo-Rakousko, Anglie-Skotsko, Řecko-Kypr apod. A asi to taky nelze nazvat "zaprděná řecká malost" ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4584x
Milovník dobré hudby, krásných žen, romantických filmů, pohledné kopané a politiků, kteří jsou hodni výrazu státník :)