Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Malimola Malimej

8. 4. 2009 18:27
s tebou je to Lukáši jako s tím dědečkem

v Mrazíkovi. Nic jsi nepochopil Ivánku.

0 0
možnosti
CP

xyndel

8. 4. 2009 15:00
Mno, nevím....

Četl jsi někdy rozhovor s Bosákem?? Ten jasně říká, že komentování není fandění. Jasně, otevírali jsme zlatou bránu a vítali zlatý hattrick, ale to byla vítězství. Ani tehdy Záruba, ani teď Jurko, nedělali svoji práci vlastně dobře. To jen tak na okraj.

Tady jsme vytekli jak rozbitá pračka. Podle mého skromného názoru to byla pro českého fanouška potupa. Se Slovákama budem vždycky na nože, rivalita jako v derby. Představ si, že by na Spartě při vítězství Slavie v derby ječel nějaký komentátor z Vršovic, jaká je to paráda....

Jediný problém je v tom, že to spousta lidí brala jako provokaci. Stejně jako by to bylo na té Spartě. Navíc, co si budeme povídat, po takovém výkonu slyšet ječet nějakého Slováka na českém vysílání, cosi o vítězství, to je trošku silné kafe, ne??

Tak se neoháněj zaprděnou českou malostí a ber to z pohledu fanouška.....pod Tvůj příspěvek se já rozhodně nepodepíšu!!!

0 0
možnosti
VM

vime

8. 4. 2009 20:01
Re: Mno, nevím....

tak o tomhle přesně autor psal :-(

já naopak zcela souhlasím s autorem článku a dávám karmu.....

možná to je ale tím, že já jsem tzv. "federální" už geneticky (otec Slovák, matka Češka) a tak jsou pro mně "naši" vlastně oba týmy :-)ú

0 0
možnosti
DE

Duck Egg

8. 4. 2009 13:33
Slastná demagogie

Ještě mě upoutala tahle věta: "Jenže, milí zlatí, Nova není česká televize a už vůbec ne vaše. Vysílá u nás a částečně i na Slovensku, a tím se taky zcela logicky a rozumně řídí."

Človíčku, to je slušná demagogie... Televize může mít majitele jakého chce,ale když vysílá pro daný stát/jazyk, tak musí ve vlastním zájmu respektovat vkus a požadavky diváků. Na Slovensku má tato společnost stanici Joj, a ta bude zase respektovat přání a nálady slovenských diváků. 

A o "citlivosti" Slováků na český dabing či komentář v rádiích bych se rději nebavil, situace není zdaleka tak růžová, jak ji popisujete. Ostatně, kdy jste byl naposledy delší dobu na Slovensku? Oni ti Slováci nejsou tak skvělí a objektivní, jak si je naivně malujete. Jsou víceméně stejní jako my...

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

8. 4. 2009 20:45
Re: Slastná demagogie

JoJ neni Novy ;-)

0 0
možnosti
DE

Duck Egg

8. 4. 2009 13:25
Takže...

...vlastně reprezentace nemají smysl, protože jsou vždy de facto podle logiky článku postaveny na malosti a zaprděnosti každého národa...

Ale ne, je to jinak. Ano pane Pazdero. Do určité míry má být komentář národních týmů nebo sportovců zaujatý. Zaujatý do té míry, že anticipuje náladu posluchačů, fanoušků daného týmu. Jen těžko lze obhájit situaci, kdy jsou všichni fanoušci u přijímačů smutní z obdrženého gólu a do toho musí poslouhat radostné hýkání komentátora soupeře. S předvedenou hrou to nemá co dělat, taková situace by mohla nastat i v případě, že  bysme hráli dobře a prostě prohráli, protože soupeř byl lepší.

No a na závěr argument možná jednoduchý, ale podle mě výstižný: Když je to tak skvělý nápad, proč se nikde běžně nepraktikuje? Podle téhle logiky jsme de facto nejméně malí a zaprdění, protože jsme to aspoň jednou zkusili. Co třeba Němci, už jim protispolukomentoval třeba Švýcar nebo Rakušan? S takovou logikou se jděte vyfotit...  

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

7. 4. 2009 20:45
"Zaprděnost" a "česká malost" jsou výrazy,

které mám spojené s těmi, kteří jsou většinou,  tedy ne vždy, "fríkulíni", "nad věcí" a "multikulturní" a mají potřebu to hodně dávat najevo. Mají rádi věci šokující a provokující, převážně ty typu:"za každou cenu" a místo prostého vyjádření svého názoru a respektování názoru/ů druhého/hých, použijí právě toto označení + něco "o komouších" + pár příkladů, jak to chodí ve světe, tedy jak jsou "jinde" případně "dál". Tyto výrazy + ty, kteří odpovídají mému popisu velice špatně snáším, nu, moje věc. Autorovi: Mnoha lidem vůbec nešlo o slovenčinu atd.

0 0
možnosti
KD

mr.cert

7. 4. 2009 16:24
Malost?

Dovolím si nesouhlasit. Nejde tady o jazyk, ale o sport. Myslím, že všichni normální diváci sportovních událostí čekají, že v přenosu kvalifikačního zápasu jejich národního mužstva na stanici vysílající ve jejich zemi uslyší zanícený komentář podporující jejich mužstvo. Vezměte si třeba, jak jásají komentátoři v Brazílii, Argentině atd. Slovenský komentátor  na Nově je nesmysl. Kritizujete českou malost, ale máte v sobě českou hrdost? ???

0 0
možnosti
NS

Nick Slaughter

7. 4. 2009 17:26
Re: Malost?

kdyz se neco vyhraje, tak ty ses hrdej na komentatora? [>-]

0 0
možnosti
R

Rethon

7. 4. 2009 16:12
trošku mimo

český divák opravdu očekává, že přenos reprezentace bude zaujatý - koneckonců nepamatuju, že by tomu někdy bylo jinak. Ale i kdyby se dalo pochopit volání po nezaujatém komentování, tak komentář zaujatý ve prospěch slovenského týmu do téhle kategorie nespadá a proto vaše zamyšlení nemá smysl.

Nova sice přesahuje svým vysíláním i na Slovensko, ale i když enpatřím k velkým divákům, nevšiml jsem si žádné slovenské reklamy na Nově, takže proč slovenský komentátor na české televizi?

0 0
možnosti
N

netzer

7. 4. 2009 15:02
Nesmysl

Přemýšlím, jak by to bylo obráceně, kdyby třeba takový Bosák emotivně fandil čechům při přenosu ST. Já myslím, že by se do ČR živý nedostal, takže jakápak malost pane Pazdero!

0 0
možnosti
AP

Alekks

7. 4. 2009 15:14
Re: Nesmysl

teď zrovna ve finále masters v miami, řikali o andym murraym, že když hraje anglická repre, tak vždycky fandí soupeřům. zaprděná skotská malost.

0 0
možnosti
VH

teplakomil

7. 4. 2009 9:57
tak fajn

Pazdero, já to slovenské vítězství (i dalších soupeřů)příště budu oslavovat ,ale běda ti, jestli potom napíšeš článek "zaprděná česká hrdost" nebo "česká hloupost". Počítám, že nápad TV nova neušel zahraničním televïzím a v budoucnu se dočkáme radostných hrdých skotů slavících anglické vítězství ;-D

0 0
možnosti
AP

Alekks

7. 4. 2009 15:12
Re: tak fajn

to je fakt, takže já beru do švýcarska na základní skupiny ms v hokeji ještě dánskou, norskou a finskou vlajku.

0 0
možnosti
PK

Fanklub MF Dnes

6. 4. 2009 22:40
"Naši" na hřišti

Doporučuji video k tomu, jak sportovní komentátoři umějí říkat "naši": http://www.youtube.com/watch?v=RGt-SCgYars

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4584x
Milovník dobré hudby, krásných žen, romantických filmů, pohledné kopané a politiků, kteří jsou hodni výrazu státník :)